hoe laat je een huis je thuis voelen?

ik woon al heel lang in mijn huis maar thuis voel ik mij er niet.
hoe kan ik dit veranderen.
ga misschien verhuizen en ben bang dat me daar weer niet thuis ga voelen en als niet door gaat wil ik graag dat dit toch eens als thuis gaat voelen.
ik heb al geprobeerd huis mooi te maken en op te vrolijke en mij te maken, foto lijsjes, geurtjes, muziek, nieuwe indeling, goeie sloten, vrienden/familie uitnodigen, leuke dingen doen en ga zo door, maar blijft niet goed voelen...
ik ben gewoon liever zoveel mogelijk weg van het huis maar dat wil ik niet, ik wil ook een plek waar na toe kan, wat ik thuis met heel me hard kan noemen.
heb al wat gezocht op internet maar meeste heb al geprobeerd...
iemand anders nog een goeie tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat vervelend lijkt me dat. Ik ben zelf net 2 maanden geleden verhuisd en zit eigenlijk nu nog met hetzelfde gevoel, maar ik weet dat dat bij mij wel slijt. Wat bij mij wel werkt is in plaats van vaak weg gaan, juist thuis blijven en thuis ''herinneringen creëren''. Dus in een vakantie/weekend juist thuis blijven, schoon maken, dingetjes opknappen/aanpassen zodat het meer ''eigen'' wordt, vrienden uitnodigen voor spelletjesavond of kookavond. Door zoveel mogelijk weg te gaan van huis neem je letterlijk afstand van je woning, waardoor deze afstand ook figuurlijk groter wordt. Ik weet niet of er misschien een achterliggende reden zit? Er is nooit ingebroken ofzo, waardoor je je in huis niet meer veilig voel ofzo? Succes in ieder geval. Hoop dat je een antwoord vindt op je vraag, een ''thuis'' hebben geeft rust :).

Als mijn kinderen een nieuw huis gaan bewonen help ik altijd mee om het huis naar ze toe te 'soppen'. Klinkt misschien raar, maar door een intensieve schoonmaak van alle hoeken en gaten wordt het huis helemaal van jou. We nemen daar dan een aantal dagen voor en terwijl we dan met meerderen bezig zijn, samen koffie drinken en op de kale vloer onze boterhammen oppeuzelen 'verdrijven' we de vorige bewoners en nemen we het hele huis over. Daarna voel je je er thuis zonder een gevoel van vervreemding.

Je gaat je er thuis voelen als je er vaak bent, creëer je eigen hoekje, met je lievelingsboek, zet er een leuk lampje en een comfortabele stoel in, zorg dat je jouw muziek hoort. Wat je nu doet is weglopen voor het nieuwe, wat ervoor zorgt dat je geen band krijgt met je huis, je leert het zo niet kennen. Mijn advies is dus, loop niet weg voor het nieuwe, maar begin er een nieuw leven. Zoek geen manieren meer om weg te lopen, maar zoek momenten om thuis te kunnen zijn. Gun jezelf de tijd aan het huis te wennen en er een goed gevoel in te krijgen, verander de dingen die jou niet aanstaan, kijk, luister en hoor de momenten in je huis. Begin niet met denken: "dit wordt hem ook weer niet", maar ga erheen met het gevoel nu ben ik thuis, dwing jezelf hier positief over te zijn. Veel geluk in en met je nieuwe thuis!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100