Kan wasdroger en vriezer op één groep?

Kan een wasdroger met afvoerslang en een vriezer (aansluitwaarde 90 W) op één groep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kun je uitrekenen als je weet hoeveel Watt beide apparaten zijn. De vriezer is 90 W. Tel daarbij het aantal Watts van de wasdroger op. Deel het resultaat door 230. Dat is het aantal Ampère dat je zekering *minimaal* moet zijn. De meeste zekeringen zijn 16 A, er zijn er ook van 25 A. Kijk in je zekeringenkast met welke zekering jouw groep gezekerd is. Toegevoegd na 1 minuut: Ik vermoed trouwens dat uit de berekening zal komen dat het met gemak kan. Al is het maar omdat die 90 W niet zoveel is, dat stelt bijna niets voor. Toegevoegd na 16 minuten: In feite moet je niet alleen het aantal Watt van de vriezer en de wasdroger bij elkaar optellen, maar het aantal Watt van *alles* dat je op die groep aansluit. Eerst *alles* optellen, en dan pas door 230 delen.

Ten opzichte van de wasdroger stelt de 90W van de vriezer niets voor. Dat kan dus makkelijk. Tenzij er natuurlijk al meer stopcontacten op dezelfde groep staan als de wasdroger. Dan kan het wel eens krap worden.

Wasdroger +vriezer=2000+90+2090Watt 2090/230V=9,1 Amp Normaal is een groep afgezekerd met 16 Amp. Dus geen probleem. Vraag: hoe kan een vriezer maar 90 Watt aansluitwaarde hebben?

Ja kan, heb ik ook.

Ook kun je zeggen dat een normale groep tot 3500 watt belast mag en kan worden. Dit ivm de smeltpatroon of automaat die tot 16 ampere gaat in een normale huisinstallatie op een uitzondering na. ( zoals altijd ).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100