Veel vochtschade in huis. Advies is om eerst alles te laten drogen, dit zal maanden duren. Kunnen we hier iets aan doen?

Door een lekkage aan de (inbouw)wc in de badkamer is de vloer van de badkamer geheel volgelopen met water. Hier kwamen we achter toen er flinke vochtplekken op de muur van de aansluitende kwamen. Het vocht is zijn weg naar buiten gaan zoeken omdat de vloer in de badkamer geheel verzadigd was. Nu komt het vocht er op meerdere plekken uit in de vorm van vochtplekken. Volgens de verzekering/schade-expert moet dit eerst drogen voordat er iets aan gedaan kan worden.
Nu stapelen de problemen zich op: De laminaat op de bovenverdieping is flink gaan bollen, er komt schimmel op de muren, het stucwerk laat los, het hele huis ruikt muf. Mijn vriend is de laatste tijd flink aan het hoesten, en omdat de werk/computerkamer aansluitend aan de badkamer is, ben ik bang dat dit ook door het vocht en/of de schimmel komt.
Moeten we dit zomaar pikken dat ze zeggen: gewoon laten drogen, kan een paar maanden duren, en dan wordt alles gerepareerd? De vochtvlekken blijven groter worden, dus m.i zal dit nog heel lang gaan duren.
Alvast bedankt voor de reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100