Vraag over bouten , moeren en ringen? Hoe moet ik ze bevestigen ( de ringen dan ) ?

Want bij ieder setje moeren en bouten zijn twee ringetjes toegevoegd. Er is een vast ringetje ( een rondje ) en er is een gebroken ringetje ( rondje met een onderbreking) . Ik probeer een frame in elkaar te zetten . Waar hoort welk ringetje ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het vaste ringetje moet bovenin aan de boutkant en het openringetje aan de moerkant Toegevoegd na 1 minuut: het openringetje zorgt ervoor dat de moer niet los kan trillen omdat de openkant tegen de moer aandruk met constante druk Toegevoegd na 6 minuten: het dichte ringetje is om het verslevigen van de bovenkant zodat je de bout niet door het materiaal trekt Toegevoegd na 7 minuten: verslevigen = verstevigen Toegevoegd na 22 minuten: Bij verbindingen met een bout en moer worden sluitringen gebruikt. De sluitring voorkomt dat bij het aandraaien van de bout en moer het materiaal van de constructie beschadigd.

Bronnen:
http://www.koppelingonline.nl/leerling/beg...

Het "gebroken" ringetje komt als laatste erop precies voor je moer er opzet. Deze zorgt er voor dat de moer niet los kan trillen. Waar de hele ring dient te komen is onbekend daar ik de situatie niet ken. Bovenstaand antwoord is dan ook niet juist.

Het ononderbroken ringetje leg je onder de kop van de bout en het veerringtje onder de moer. Dat laatste voorkomt,dat de moer eventueel los gaat draaien.

De onderbroken ring is waarschijnlijk een veerring. Die dient om te voorkomen dat de bout en moer te gemakkelijk los kan komen. Voor de rest, zie bovenstaande antwoorden.

Bronnen:
http://www.q-parts.nl/catalog/images/859076.jpg

Het vaste ringetje is een sluitring en leg je onder de kop van de bout, alhoewel dit niet perse noodzakelijk is. Het onderbroken ringetje is een borgring en die leg je onder de moer. Het woord zegt het als; deze ring voorkomt dat tijdens het trillen de moer niet losloopt. Overigens beschadigd de borgring de moer wel, zeker als je de moer weer losdraait. Als het frame niet aan trillingen onderhevig is zou je kunnen overwegen de sluitring alleen onder de moer te leggen. De spanning in de bout is meestal voldoende om te voorkomen dat de moer losloopt. Ook zie je vaak moeren met een plastic ringetje boven de draad. Dit ringetje heeft een borgende werking en in dat geval is het ook niet nodig een borgring onde de moer te monteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100