Hoe werkt de kraanwatervoorziening op de Canarische eilanden?

Ik ben inmiddels op meerdere Canarische eilanden geweest.

In hotels en andere grote complexen draai je de kraan open en komt er water uit, meestal met constante druk, net als bij ons.

Als je echter bij particulieren inwoont, of van een particulier een klein huisje huurt (zo'n huisje waar ook een normale dorpeling had kunnen wonen), werkt de watervoorziening heel anders.

Als je daar de kraan opendraait, komt er eerst een klein straaltje uit, met lage druk. Eén of twee seconden later hoor je een pomp aanslaan. Vanaf dat moment is de druk normaal en komt er water uit de kraan op de manier die wij gewend zijn.

Mijn vraag is: waar komt het water vandaan? Heeft zo'n huisje een eigen voorraad, en is dat de reden dat er weinig druk op de leidingen staat en er dus een pomp nodig is? Als er een eigen voorraad is, hoe wordt die dan aangevuld?

Of is er wel degelijk een hoofdwaterleiding net als bij ons, maar is de druk in die waterleiding te laag? Maar als dat zo is, dan kan de pomp de druk lokaal (binnen het huisje) wel opkrikken, maar hoe kan het water vanuit de hoofdwaterleiding de pomp snel genoeg bereiken met zo'n lage druk?

Kort samengevat: hoe werkt die watervoorziening?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

De waterdruk wordt met een hydrofoor verhoogd. http://www.aquacombi.nl/cms/actueel/particulier-waterdruk-verhogen-hydrofoor.html Als voorbeeld heb er een opgezocht voor particulier gebruik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100