Is het toegestaan veel stof te maken door stenen door te zagen?

De stofdeeltjes komen direct in de buitenlucht, en maken grote wolken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, tenzij iemand er last van heeft (met dit drukke weer barbequende buren)

Heb veel met aannemers gewerkt. Nooit wat over gehoord. In de aannemerij doen ze niet anders. In huis zou de ellende niet te overzien zijn. Voor je eigen bescherming misschien een kapje dragen en ik zou niet naast de auto van de buurman gaan staan. Een bezem over de stoep is ook wel zo netjes. Het fijnstof daalt elders wel weer neer. Het is immers geen rook. Iemand water laten vernevelen tijdens het slijpen helpt natuurlijk ook.

Dit is toegestaan, zolang u ervoor uitkijkt dat uw buren hier geen hinder van ondervinden. De wet stelt het volgende: De eigenaar van een erf mag niet in een mate of op een wijze die volgens artikel 162 van Boek 6 onrechtmatig is, aan eigenaars van andere erven hinder toebrengen zoals door het verspreiden van rumoer, trillingen, stank, rook of gassen, door het onthouden van licht of lucht of door het ontnemen van steun. Indien dit tot uw mogelijkheden behoord, wil ik u graag attenderen op een machinale zaag, die door water gekoeld wordt. Dit water bevochtigt het stof en maakt het zwaarder, waardoor het stof geen hinder kan veroorzaken bij buren e.d.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0005288/geld...

Dat mag dus niet, steen bevat kleine stukjes natuursteen en daarmee komt bij het slijpen kwartsstof vrij dat kankerverwekkend is. daarnaast vervuil je je omgeving met stof/slijpsel. dus gezaagd aanleveren, knippen en kan het niet anders dan altijd water gebruiken bij slijpen. lukt ook dat niet dan een masker geschikt voor kwartsstof. maar die is alleen voor jezelf. Verder kan je jezelf afvragen wat voor buurman je bent als je in staat bent om jezelf en je buren in alles overdekkende enorme stofwolken te plaatsen? Als je deze vraag stelt dan weet je al dat je er iets aan moet doen.

Bronnen:
http://www.arbocatalogus-bouweninfra.nl/ri...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100