Muizen beschadigen huis, trappen niet in vallen en willen geen eten. Wat te doen?

We hebben al jaren muizen die voornamelijk in de keuken en tussen de muren/ het plafond zitten. Je komt dan wel eens een opengeknaagd pak eten tegen.

Sinds vorige maand zijn ze pas begonnen met knagen aan het huis zelf.
Ik had er twee in m'n slaapkamer die 's nachts aan de plinten en het tapijt knaagden, waardoor ik flink slaapproblemen heb gehad. (Niet fijn tijdens mijn eindexamen)

Het gekke is dat ze geen eten hoeven. Ik heb van alles in de muizenvallen gestopt en ik heb zelfs wat konijnenvoer van mijn konijntje neergelegd, dat moeten ze allemaal niet. Mijn deurmatje is aan gort geknaagd en ze beginnen nu aan de rubber drempel onder mijn deur. Ook hebben ze mijn schetsboeken even te pakken gehad.

Als ik mijn slaapkamerdeur dan een nachtje openzet vertrekken ze naar de gang / badkamer / andere slaapkamer. Dat is dus blijkbaar nog steeds de enige uit-/ingang. (Ik heb nergens een gat in de muur ontdekt)

Nu is mijn vraag dus.. wat willen ze nou? Er liggen geen etensresten in mijn kamer, en daar zijn ze blijkbaar ook helemaal niet naar op zoek. Het is gewoon puur vernieling en ik ben bang ze me flink in de kosten gaan jagen want het is een huurhuis. Dit is nog nooit eerder voorgekomen en we wonen hier al 12 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Je komt dan wel eens een opengeknaagd pak eten tegen." Ze zoeken dus toch naar eten, maar mogelijk zijn ze kieskeurig. Zorgt dat alle voedingsmiddel in plastic bakken zitten waar ze niet bij kunnen en zorgt dat alles schoon is, dus geen afwas laten staan, maar ook vaak stofzuigen Een muizenval kennen ze misschien. mogelijk trappen ze hier in: (zie bron, kan ook met alleen een plankje) Ook alleen een vuilnisemmer met wat voedsel erin werkt vaak, ze kunnen niet omhoog klimmen als de wanden glad zijn.

Bronnen:
http://www.richardoe.nl/gallery/displayima...

Hoog tijd dat er een professioneel bedrijf bij komt ? misschien is er iets te regelen met de verhuurder ? Als het een woningbouw bedrijf is dat zeker wel te doen. is het particulier dan heeft hij er misschien ook wel een belang bij. en anders een goeie kat ????

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100