Wespennest in de winter: gevaarlijk of niet ?

Vorige maand (Febr) hebben we vastgesteld dat op de zolder nog een wespennest hangt.
Kunnen we dit zonder problemen zelf verwijderen of zitten hier nog wespen in die overwinteren en straks bij de eerste zonnestralen terug uit hun nest komen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer de winter aanbreekt, sterft de nestbevolking. Slechts de jonge koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar beginnen zij ieder afzonderlijk hun nest te bouwen. Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan zolders, achter spouwmuren, vlieringen, onder dakpannen, holle bomen, oude muizengaten, in machines, naden, kieren en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond. Bel toch maar een ongediertebestrijdingsbedrijf voor alle zekerheid.

ik zou er heel voorzichtig een plasticzak omheen doen de nest lossnijden en in de zak laten valen en meteen de zak dichtknopen die gooi je gewoon bij het restafval in de kliko

Het beste kun je ze laten verwijderen door een ervaren ongediertebestrijder. Zelf doen brengt risico's met zich mee. Het zal niet de eerste keer zijn dat de konining gestoord wordt en in het wilde weg begint te steken.

Bronnen:
http://www.rentokil.nl/particulieren/vlieg...

Bij ons in België komt de brandweer dit doen. Is dit in Nederland niet zo? De brandweer is voorzien van de nodige pakken en middeltjes om dit op een veilige manier af te handelen.

Alvorens het nest te verwijderen kan je het natuurlijk eerst even bewerken met een spuitbus tegen vliegende insekten. Gewoon in de nestopening spuiten, niet te zuinig, half uurtje weggaan en de boel opruimen.

Gewoon de gemeente bellen die regelen dat voor je. Niet zelf gaan experimenteren, loop je alleen maar risico.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100