Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wanneer er mondeling een overeenstemming is bereikt over het bod op je huis ,is dit dan bindend?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wonen
445

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

In een rechtszaak in 2011 heeft de verkoper de koopovereenkomst niet ondertekend en wenst het huis toch niet te verkopen, ondanks de mondelinge toezegging. De rechtsbank in Breda was van oordeel dat de koop niet bindend was omdat de handtekening van de verkoper niet gezet is. Om duidelijkheid te verschaffen in vergelijkbare kwesties is deze zaak ook nog voorgelegd aan de Hoge Raad. Ook de Hoge Raad stelde zich op het standpunt dat ook voor de verkoper een schriftelijke vastlegging is vereist. Door deze uitspraak is nu duidelijk dat ook voor de verkoper geldt dat de mondelinge overeenkomst niet bindend is voor het verkopen van een huis.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Naast dat er een handtekening nodig is voor het voorlopig koopcontract staat er in het voorlopig koopcontract meestal ook de bepaling dat de koper de financiering moet rond krijgen en dat anders de koop ongedaan gemaakt wordt.
(Lees meer...)
ronron1212
10 jaar geleden
Ivana
10 jaar geleden
Er kunnen nog meer ontbindende factoren in het voorlopig koopcontract staan.
ronron1212
10 jaar geleden
Dat kan.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding