zijn kunstbloemen 'winterhard'?

ik wil de kunstbloemen op mijn balkon laten staan in de winter. het zijn heel mooie. het balkon regent regelmatig nat. ze zouden onder sneeuw etc kunnen komen te zitten. kunnen ze hier tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Na verschillende keren proberen, begin ik er niet meer aan. De kleuren lopen uit en de bloemen zien er niet mooi meer uit. Bij mij stonden ze wel in een donkere hoek, waar weinig licht komt. Maar ook door zonlicht verbleken ze. Ik had geen dure kwaliteit, gewoon van het tuincentrum.

Ligt denk ik aan de kwaliteit en het materiaal. Maar je kunt het wellicht zelf testen door een kunstbloem te nemen, of een stukje ervan en dat nat te maken en in de vriezer te leggen en weer te ontdooien. En dan na het natmaken niet direct in de vriezer maar een nachtje vochtig te houden, bijvoorbeeld in een vochtig keukenpapiertje. Als de bloem dat doorstaat zal hij waarschijnlijk ook de winter doorstaan. Zo niet, kan je de bloemen beter binnen (laten) staan.

Koude conserveert (in principe) alles. Vandaar je koelkast en diepvries. Het is vooral het UV licht dat de kleurstoffen en de bloemen aantast. UV licht is zo energierijk dat het meer kapot maakt dan je denkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100