Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat voor een libelle is dit?

Wat voor een libelle is dit? (hij is dus rood)

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wonen
743

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De verschillen tussen een Bruinrode heidelibel - Sympetrum striolatum - en een Steenrode heidelibel - Sympetrum vulgatum - zijn zo klein dat er meer foto's nodig zijn om te kunnen zien welke van de twee het is. Het is in elk geval een ouder exemplaar, want er zijn geen zichtbare banden meer. Als ik 'm vergelijk met de foto's op http://www.at-a-lanta.nl/weia/LibellenStriVulg.html dan lijkt ie het meest op de Sympetrum vulgatum. Dus een Steenrode heidelibel.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
Amadea
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dit is de bloedrode heidelibel (Sympetrum sanguineum) is een libel uit de familie van de korenbouten (Libelludae).

De libel is in grote delen van zijn areaal een algemene soort die te herkennen is aan de dieprode kleur, hoewel het niet de enige libel is met een dergelijke kleuring. Het is met een vleugelspanwijdte tot 6 centimeter een middelgrote soort.

De bloedrode heidelibel komt voor in grote delen van Europa, waaronder België en Nederland. Het is hier een generalist die rond verschillende wateren leeft en een van de meest voorkomende heidelibellen (geslacht Sympetrum).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding