Hoe komt het dat de zilvervisjes in huis meer dood dan levend zijn?

Al jaren hebben wij last van zilvervisjes. De ene periode meer dan de andere. Hinderlijk, maar niet dramatisch. Sinds kort hebben wij een hond en sindsdien vinden wij nog steeds zilvervisjes, maar ze zijn veel gemakkelijker te verwijderen. De beestjes zijn sinds de komst van onze Kooiker namelijk meer dood dan levend. Waren de zilvervisjes voorheen altijd supersnel, tegenwoordig zijn de vieze insecten heel sloom en liggen ze vaak op hun rug. Fijn, want hierdoor kan ik ze gemakkelijker pakken en door de wc heen spoelen...

Even voor de duidelijkheid: onze Kooiker laat deze beestjes links liggen, maar kan het zijn dat door de geur van de hond de zilvervisjes bedwelmd worden? Of heeft het te maken met het bestrijdingsmiddel dat onze hond maandelijks krijgt tegen vlooien en teken?

Hebben we zo kans dat alle zilvervisjes in ons huis op een gegeven moment uitgeroeid zijn? :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een van de beter vlooienbestrijdingsmiddelen gebruikt werken die ook in je huis doordat ze in de huidschilfers van je hond zitten. Daar komen de zilvervisjes dan kennelijk mee in aanraking. Of je er zo definitief van af komt? Dat moet de tijd uitwijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100