Met wat voor soort dekbed zweet je het minste?

Ik zoek een dekbed dat én lekker warm is, maar waar je niet zo van gaat zweten. Wat voor soort vulling is dan het beste en waar moet je op letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben sinds vorig jaar een dekbed van schapenwol. Lekker warm in de winter en heerlijk in de zomer. Zelfs met de huidige winter hebben we nog steeds het herfstdekbed op bed en hebben het nog niet koud gehad. Robert

Natuurlijke matrialen zoals katoen.

Dons of wol. Maar als je allergisch bent voor beide, bestaan er ook hele goede synthetische dekbedden. Die voelen aan als dons en zijn lekker warm terwijl je ze goed ademen. Ga naar een betere beddenspeciaalzaak hiervoor. Overigens heb ik hele goede ervaringen met de dekbedden van de Hema.

De dekbedden van Asterra worden op bestelling gemaakt door een ambachtelijk bedrijf in Duitsland. De tijk is van biologische katoen. Voor de vulling heeft u keuze uit vele mogelijkheden: lamswol, wildzijde, kamelenwol, kapok, katoen, turf en combinaties van materialen. Lees voor meer informatie: http://www.asterra.nl/nieuwsbrieven/Nieuws2008_3/index_files/Page346.htm

Onder een synthetisch dekbed heb je de meeste kans dat je gaat transpireren, omdat deze dekbedden het vocht slecht absorberen, Je staat dan s'morgens soms een beetje onfrisruikend op en je dekbed heeft ook een geurtje. De beste dekbedden zijn z.g. "dikke duitsers", deze zijn gevuld met 100% dons, en zijn opgeklopt wel 15 cm. dik. Verwarmen perfect, maar zijn niet goedkoop. Half dons, half eendeveren is ook goed, pas alleen op dat je geen dek koopt, waar de lange pennen nog aan de veren zitten, die voel je heel hinderlijk. Een alternatief is een wollen dekbed. Maar koop geen dekbed dat als een plank op je lichaam ligt, wat voorkomt bij goedkope kunststof dekbedden. Laat je goed voorlichten bij de beddenspecialist.

Persoonlijk heb ik baat bij anti allergische materialen, is natuurlijk erg persoonlijk omdat ieders huid anders reageert, dus echt maatwerk.

Ik heb zelf laatst een wollen dekbed gekocht. Vroeger waren die wollen dekbedden zwaar en prikkelig, tegenwoordig super luchtig. Ze nemen ook heel goed vocht op, dus zeker als je veel zweet een aanrader. Ik heb er een van Texelwool, www.wollendekbed.com. Op die site vindt je ook alle info enzo. Suc6

Ik wil nooit meer iets anders dan mijn 4 seizoenen Texels schapenwollen dekbed...!

een dekbed dat van natuurlijke stoffen zijn gemaakt, bijv. katoen.

Een gansendons dekbed heeft een zeer hoge isolatie waarden,en is warm in de winter en koel in de zomer. Volgens mij de beste tegen het zweten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100