Welke inheemse vogel legt effen groene eieren van ca. 2,5 cm?

Ik zoek een vogel die in Nederland leeft met GROENE, niet blauwe of gespikkelde, maar egaal groene eieren van ongeveer 2,5 cm doorsnee.

Toegevoegd na 6 dagen:
Helaas : geen Beste Antwoord - niet eens een goed antwoord vrees ik!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien zijn het deze wel...: De 21-jarige Keulenberg houdt al vanaf zijn veertiende duiven, maar had dit nog nooit gezien, zegt hij. 'Het is heel bijzonder. Normaal leggen ze altijd witte eieren.' 'De duif van wie deze eieren zijn, heeft al eerder eieren gelegd. Toen waren ze gewoon wit, dus ik stond er wel even van te kijken,' legt Keulenberg uit. Hoe het precies kan dat er opeens twee groene eieren in het nest lagen weet hij niet. 'Maar ik verwacht niet dat de postduiven die eruit komen een speciale kleur hebben ik heb de duiven die uit deze eieren gaan komen al wel een naam gegeven. Ik ga ze 'partyduiven' noemen,' vertelt hij.

Bronnen:
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/...

Ik denk aan een fazantenei, echter is dit niet altijd groen geloof ik. Ik heb er iig wel groene gezien. Misschien kan iemand dit bevestigen.

Araucana een veel voorkomende kip . Oorspronkelijk uit Chili (1700). Maar inmiddels overal in Europa , aanwezig . Ook blauwe eieren , roze ?!? Ja dus paas eieren .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100