Kan iemand mij in Jip en Janneketaal uitleggen, wat ik moet doen als de cv-ketel aangeeft te weinig bar te hebben?

Help een hulpeloze, alleenstaande vrouw de winter door...

De verwarming doet het wel gewoon, maar de douche wordt heeeeel langzaam warm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kent het wel: vaak op de ongelukkigste momenten heeft u geen centrale verwarming en bij de ketels die gecombineerd zijn met warm water (combitoestellen) is er dan ook gelijk een probleem met warm water Maar voordat u de vakman belt, wat kunt u er zelf aan doen? Allereerst kijken of er wel voldoende water in het systeem zit Waar kunt u dit zien? Meestal zit er op de ketel of bij de radiator waar je ook meestal bijvult een drukmeter. Deze geeft de druk aan van 0 bar tot 4 bar. Om voldoende druk te hebben moet de zwarte wijzer op minimaal 1 bar staan. We gaan er vanuit dat de zwarte drukwijzer tegen of onder de 1 bar staat dan moet de c.v bijgevuld worden. De vulkraan zit meestal in de radiator die in de keuken of doucheruimte hangt. Anders zit hij bij de ketel,in ieder geval als het goed is niet ver van een koud waterkraan in huis . U begint met de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen en het vullen kan beginnen. Als u nu de vulslang bij de hand hebt kunt u één kant van de vulslang op de wasmachinekraan of onderuitloop van de douchekraan aanbrengen Als u dit heeft gedaan laat u zachtjes de slang vol met water lopen om alle lucht die in de slang zit er uit te laten. U wilt immers geen lucht, maar water in de installatie hebben. Als de vulslang vol met water zit, draait u even de waterkraan dicht en sluit u de andere kant van de vulslang aan op de vulkraan. Het type vulkraan kan wel eens verschillen maar meestal is deze zoals op het plaatje hieronder. Toegevoegd na 10 minuten: kijk voor meer informatie op de onderstaande pagina's

Bronnen:
http://members.chello.nl/pvos5/
http://members.chello.nl/pvos5/paginas/te_...

Water bijvullen

Bronnen:
http://www.lmgtfy.com/?q=cv+bijvullen

Als de CV-ketel te weinig druk heeft, kun je 'm bijvullen. Onderaan de ketel zit een aansluiting waar je een slang aan kunt sluiten, zelfde schroefdraad als een wasmachine-aansluiting. Daarmee kun je de ketel opvullen en weer op druk brengen. Zorg ervoor dat je de slang waarmee je vult, eerst vult met water, anders duw je alleen maar lucht in het verwarmingsnet.

Dan moet je water bijvullen,als je niet weet hoe dat gaat vraag dan n buurman of kennis om dit te doen,t is maar n fluitje van n cent! De cv doet het t weer prima en je kunt weer warm douchen.

water bijvullen tot ongeveer 1,5 bar. dan wordt het weer lekker warm in huis. en oja je verwarming moet je waarschijnlijk ook even ontluchten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100