Hoe kom ik van bijen af?

Er zit een bijennest in d bakstenen muur (niet in de spouwmuur!!) en hoe kom ik hier zo goedkoop en veilig mogelijk van af? En wat kost het om hem eventueel te laten verwijderen door een imker?

Weet jij het antwoord?

/2500

De ingang met een beetje pur dichten. Uiteindelijk sterven ze dan vanzelf uit.

Je kan beter de insectenverdelgingsdienst van de gemeente bellen met deze vraag. Je hebt grote kans dat ze dan komen kijken of het echt wel bijen zijn en ze ook voor je verdelgen.

Wespennest zelf verwijderen Voor wie een nest zelf wil verwijderen, is het raadzaam om een aantal tips in achting te nemen: Dek een wespennest nooit af of sluit de ingang nooit af! Wespen hebben sterke kaken en zoeken gewoon een andere uitgang. Desnoods zoeken ze die uitgang via jouw woning naar binnen. Hierbij kunnen de wespen ook nog eens zeer agressief van worden en gaan aanvallen. Wespennesten die niet te groot zijn, zijn meestal wel veilig om zelf te verwijderen. Hele grote wespennesten kan je het beste door een deskundige laten verwijderen. De kans op aanvallen en letsel is dan namelijk veel groter. Wespen zijn in de nazomer, wanneer voedsel schaars worden, agressiever dan in het voorjaar of de vroege zomer. Houdt hier rekening mee. Een wespennest sterft vanzelf uit in de winter. Ontdek je een wespennest dus tegen de winterperiode aan, dan is het een kwestie van afwachten en je bent ervan af. Weeg dit af wanneer je er een ontdekt. Draag altijd beschermende kleding of dek jezelf goed af wanneer je een wespennest gaat verwijderen. Een wespennest laten verwijderen Een wespennest kan je zelf verwijderen. Let op, het kan! Het is eerder aan te raden om een deskundige op dit gebied in te schakelen. Hiervoor kan je een imker of wespenbestrijder in schakelen. In sommigen gemeenten hebben ze zelf iemand in dienst ervoor en gebeurt het dus via de gemeente of via de brandweer. Soms wordt het vergoed, meestal zijn de kosten voor jezelf. Deze zullen rond de vijftig euro liggen. Manieren om een wespennest te verwijderen Een wespennest kan je het beste bestrijden door gebruik te maken van een goed bestrijdingsmiddel. Lees de gebruiksaanwijzing heel goed door. Meestal gaat het om een poeder dat bij de ingang van het nest gelegd dient te worden. De wespen nemen dit mee naar binnen en de bevolking zal eraan sterven. Let op met huisdieren en kinderen: zij mogen niet in aanraking komen met het poeder. Sommigen gieten (kokend) water in een nest. Doe dit alleen wanneer het om een klein nest gaat en wanneer je er zeker van bent dat je jezelf hiermee niet in gevaar brengt. Een nest dat groter is dan een tennisbal, kan je beter op een andere manier bestrijden. Nesten in het gras of in het zand zijn eerder geschikt om met water te overgieten dan nesten die in de zoldering hangen. Bestrijd wespen in de avond: ze zijn dan allemaal binnen en rustig. Overdag kunnen ze agressief reageren.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-e...

Als het echt bijen zijn, kun je contact opnemen met de lokale bijenclub, te vinden via de website van de landelijke bijenvereniging. Die komen ze dan gratis ophalen. Wespen kun je best professioneel laten verdelgen. Je kunt ze wel zelf weghalen, zoals beschreven in een ander antwoord, maar dat moet je wel durven.

Bronnen:
http://www.bijenhouders.nl/

je moet een potje vol met aantrekkelijke geurtjes ophangen. de bijen komen er in en je sluit het deksell zo snel mogelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100