aanbouw van de buren begint te zakken wat kan je eraan doen

Wij wonen in een rijdjes huis en ernaast

Toegevoegd na 1 minuut:
Voor bouwwerken tot 2.50 M heb je geen vergunning nodig.
We wonen in een rijtjes koop huis. Van 1950 het was erg oud en vervallen hebben het helemaal moeten renoveren muren overnieuw gestuukt scheuren gedicht.
De buren hebben afgelopen jaar een aanbouw van bijna 3.50 M bij 5 M neer gezet. Op een betonnen plaat van 15 cm dik. Nu begint hij al helemaal te zakken gaan al los staan van haar huis. Er past al een vinger dikte tussen. Er is hieronder niet geheid en de plaat zakt weg.
Wat doet het met de houten steun heipalen die wel onder het huis staan. Drukt het die niet weg.

Als dit nog meer verzakt neemt het dan onze achter gevel ook mee. Mag dit. Ze heeft ook geen vergunning hiervoor. Omdat zij het niet nodig heeft als het staat doen ze er niets meer aan. Ze gaat er ook niets aan doen.
Wat kunnen wij hier aan doen. Aan de andere kant wonen buitenlanders en die denken dat het niet zo een vaart loopt. Maar hun zien het ook niet zo ze hebben ook een kleine uitbouw ernaast.
Van 2 M bij 2,5 M

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt melding maken bij Bouw en woningtoezicht bij je gemeente. Maak foto's van de toestand en sla deze voor jezelf op, maar neem ze ook mee naar de gemeente, dan weten zij waar het over gaat en kunnen zij een kijkje gaan nemen. Neem zoveel mogelijk informatie mee, dus alles wat je van de aanbouw weet, sinds wanneer de aanbouw er staat, wie het geplaatst heeft en dergelijke, hoe meer je weet hoe sterker je staat. Die foto's voor jezelf, bewaar je om de staat van de aanbouw te kunnen bewijzen als er iets mee mis gaat, wat schade veroorzaakt aan jouw woning.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100