Wat gebeurt er als je je huis verkocht hebt, en binnen 2 maanden uit het huis moet, maar er nog niet uit kan omdat je niks anders vindt?

Of als je bijvoorbeeld geen hypotheek kan krijgen en geen huurhuis kan vinden.
Is er dan iets te regelen met de kopers en/of makelaar, of sta je dan ineens op straat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer het te regelen met de kopers, via de makelaar. Willen ze echt niet mee werken, dan kun je aan vrienden of familie vragen, of zij ruimte hebben voor je spullen, of voor jullie, ga ook naar de woningbouw en probeer daar iets, als laatste zou je in de particuliere verhuur kunnen neuzen, of daar iets betaalbaars bij zit en een box huren voor je spullen. Toegevoegd na 4 minuten: Je kunt de bewoning als het mee zit, maximaal een paar weken tot een maand rekken, langer meestal niet, je kunt ook nog naar anti-kraak woningen op zoek, dit is echt iets wat je zelf op moet lossen.

Dan sta je "op straat" maar dat wil niet zeggen dat je niks kunt doen; een verhuisbedrijf kan ook je spullen opslaan tot je iets nieuws hebt, en dan kun je zelf naar b.v. een hotel, vakantiepark, familie of vrienden. Erg handig/prettig is het misschien niet, heb het zelf meegemaakt omdat een nieuw huis niet op tijd opgeleverd werd, maar beter dan met een niet verkocht huis blijven zitten. Toegevoegd na 3 minuten: De kopers zullen ook hun vorige huis moeten verlaten en hebben waarschijnlijk al verhuizers geregeld, dus daar zal ook niets mee te regelen zijn. De makelaar heeft ook geen extra verantwoordelijkheden in deze situatie. Toegevoegd na 26 minuten: Let er ook op dat je mogelijk een boete moet betalen als je de afspraken in het koopcontract niet nakomt, dus lees dat ook goed na. Toegevoegd na 41 minuten: Nu zeg je dat het huis nog niet verkocht is; dan ben je zelf dus vrij om een datum te kiezen waarop de overdracht plaatsvindt (dat hoeft niet per se een termijn van 2 maanden te zijn). Mocht een koper echt heel graag eerder intrekken dan voor jullie uitkomt, dan zou je een hogere prijs kunnen vragen waarmee je je extra kosten kunt afdekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100