heeft het huren van een extra ruimte gevolgen voor de huurtoeslag?

Voor het krijgen van huurtoeslag gelden bepaalde regels. Het max. verzamelinkomen mag € 29.325 per jaar zijn. en de max. huurprijs van de woning mag € 699,48 per maand zijn. (regels 2014)

Hoe zit het nu als ik naast het huren van deze woning ook nog een aparte schuur of garage huur (ook apart contract)? Heeft dit invloed op mijn huurtoeslag? Bedankt voor het meedenken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi, ik huur een garage buiten mijn woning. Ik ontvang de maximale huursubsidie omdat ik onder de inkomensgrens zit. Ik denk dus niet dat die twee samen worden opgeteld. Maar je kunt deze vraag het beste bij de huurvereniging voorleggen denk ik, die weten dat ook wel.

Het gaat om het huren van een zelfstandige woonruimte. Normaal gesproken zit het gebruik van de schuur en de garage in de kale huur. Maar nu wordt er een aparte huur prijs voor gevraagd. De schuur en de garage is geen zelfstandige woonruimte, maar ook maakt u de garage geschikt als zelfstandige woonruimte, dan mag u er geen huurtoeslag voor aanvragen, want u mag maar voor maximaal een woning huurtoeslag aanvragen. Uit deze redenering volgt dat de huurprijs van de schuur en de garage niet mee telt voor berekening van de huurtoeslag. Bij de inkomstenbelasting zou een aparte schuur of garage ook niet mee tellen als de zelfstandige woonruimte. Als het antwoord zeer belangrijk is, dan zou ik het na vragen aan de belastingdienst afdeling toeslagen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100