Is er nog iets te doen aan een bolle bodem (naar binnen toe) van mijn koekenpan?

Vind het jammer om hem zomaar weg te gooien. Hij ziet er nog zo goed uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mischien even een doek erin leggen en met iets er dan voorzichtig op slaan zodat je hem rechtslaat. maar het kan wel zijn dat de bodem dan beschadigd. maar mischien werkt het wel. en anders zou je hem toch al weg gooien dus je kan het altijd proberen

Die kun je weer proberen recht te buigen... Dat doe je met de hand of met je elleboog... Heel zachtjes beginnen, tot je een beetje bewegen kunt... Je kunt altijd nog terug naar de oude stand van hol... Oefening baart kunst...

Is moeilijk weer recht te krijgen. Het komt vooral doordat je de pan van het vuur haalt en koud water op de hete pan laat lopen. Dan gaat het kromtrekken. Om het in het vervolg te voorkomen is het beter om de pan eerst rustig af te laten koelen voordat je het afwast.

Schijn kan bedriegen. Als het een dure koekenpan is, dus met dikke bodem, dan is de kans groot dat de binnenbodem los is komen te staan van de onderbodem. In dat geval kan je de pan weggooien, want de warmte wordt niet meer goed naar binnen geleid. En als het een goedkope pan is, dan kan je hem ook beter weggooien. Want wat heb je nou aan een goedkope pan waar je midden hoger staat dan de zijkanten?

Niet weggooien.Voor pannekoeken is zo'n bolle bodem perfect,doordat het beslag,vanuit het midden gegoten,mooi naar de buitenkant uitvloeit.

Het enige wat je kunt doen is om een plankje erop te leggen en een paar flinke meppen erop geven..

Ik heb ook zo'n pan gehad. Ik heb 'm op een vlakke ondergrond gelegd en hard geduwd in het midden van de bodem. De bult is weg, maar nu heb ik een pan met een bol staande bodem naar buiten. Dat is ook niet alles.

Als het een gaspan is, maakt het niets uit. Verder is het niet zonde om hem weg te gooien, want het is een slechte kwaliteit geweest. Goeie koekenpannen hebben een gedraaide bodem en die worden niet bol. Tevens geeft het aan, dat jij een slordige kok bent, want een bodem gaat - vooral bij gas - bol staan, als je hem oververhit of hem snel afkoelt. Koop een nieuwe pan maar ga er niet met een hamer op rammen of zo.

de volgende keer omdraaien als je een mep geef

Het bakt zo lastig ,ik zou hem weggooien en een andere kopen . Mocht je het te duur vinden in de kringloopwinkel of rommelmarkten kan je vast een andere aanschaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100