wie kan ik aansprakelijk stellen voor stormschade aan mijn dak?

Hoi,

ik heb een vraag, als je stormschade hebt aan je dak. Kun je hier dan de architect, de aannemer of de projectgroep aansprakelijk voor stellen? of is het echt schade waarvoor je je moet verzekeren en dus om het maar zo te zeggen altijd voor eigen rekening is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor stormschade moet je je verzekeren, wel moet er minimaal windkracht 7 staan wil het verzekerd zijn. Mocht er sprake zijn van een constructiefout of iets dergelijks dan kun je een aannemer ervoor aanspreken maar dit is meestal niet het geval Toegevoegd na 12 uur: Wanneer er een dakpan van het dak waait is er echter sprake van een aansprakelijkheidsverzekering (enkel onder omstandigheden die in Nederland zelden voorkomen is er sprake van overmacht). Dan gaat het dus over gevolgschade. Veelal is de tegenpartij hier ook voor verzekerd middels een verzekering, en wordt het door hem afgehandeld met zijn eigen verzekeringsmaatschappij. Veelal omdat de uitkering sneller plaats vind en de uitkering in veel gevallen hoger is.

De meeste brandverzekeringen verzekeren tegenwoordig minimaal de uitgebreide dekking. De uitgebreide dekking biedt dekking tegen (tussen haakjes eventueel een toelichting): brand, blussen van brand Blikseminslag Ontploffing Luchtvaartuigen Storm, sneeuwbelasting en neerslag. Lees bijgevoegde link.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandverzekering

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100