Wat betekent Fiscaal aftrekbaar?

Bv een woning kost €102,08 per maand aan kosten erfpacht. Dit is fiscaal aftrekbaar. Hoef ik dat dan niet te betalen? Of krijg ik daar een vergoeding voor? Hoe zit dit? Alvast hartstikke bedankt! (Ook als dit een domme vraag van me is).

Weet jij het antwoord?

/2500

Fiscaal aftrekbaar betekend (volgens mij) dat je dat geld van je belastbare inkomen mag aftrekken. Verdien je dus per jaar 30000 euro, dan mag je 12x dat bedrag van je belastbare inkomen afhalen. Je hebt voor de belastingdienst dus een minder hoog inkomen waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Je moet het bedrag betalen. Maar het mag worden opgegeven bij de aangifte inkomstenbelasting, komend voorjaar, als onkosten voor de woning. Dus hoef je daar minder belasting voor neer te leggen. Zo wordt het dus in zekere zin gecompenseerd.

je mag het van je belastbaar inkomen aftrekken Hoeveel je terug krijgt hangt af van in welk belastingtarief je valt. Als je nu 41,95% betaalt over het hoogste deel van je salaris dan krijg je belastingteruggaaf in de hoogte van 41.95% van 102.08 =42,82E per maand bij jaarlijkse teruggave 513.84E + het bedrag dat je terug krijgt voor de aftrek van je betaalde hypotheekrente. Je betaalt voor het huis niet alleen erfpacht maar ook een aankoopbedrag dat je zult financieren met een hypotheek neem ik aan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100