Hoe krijg ik de geur van gebraden vlees uit mijn kamer?

Elke keer, als ik vlees braad, de geur blijft dagen in de kamer hangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is dit iets: http://www.smellkiller.nl/werking.php

Ik geloof dat een laagje azijn in een kommetje ook zou kunnen helpen! Ramen open is ook een oplossing, maar minder lekker met dit weer...

Een brandertje met aromatische olie (etherische olie) helpt goed. Na het gourmetten brand ik een half uurtje een waxinelichtje in zo'n klein brandertje met een paar druppeltjes olie (bv grove den, pepermunt). De vleesgeur verdwijnt er goed van.

Een half uur na het bakken een pannetje water met citroensap aan de kook brengen en langzaam laten doorkoken. Binnen een half uur heeft weinig zin, want dan is de baklucht nog te heftig.

Raam open zetten.

Vaak helpt het ook om de wasemkap goed schoon te maken van binnen en het filter ook schoon te maken. Dit wordt vaak vergeten. Zelf steek ik vaak een wierookstokje aan, of geurkaarsen. maar je hebt ook van die geurdingen die je in het stopcontact kan steken.

Afzuigkap direct schoonmaken, daar komt de meeste geur vandaan. Luchtrooster open. Een "au de toilette" geurtje op de radiator spuiten dan verspreidt de lucht zich heerlijk door de kamer.

- Raam open - Afzuigkap hard aan - Geur kaarsje aan - Wierrook stokjes aan steken - Outs (zo'n spree)

Wierookje aan! ;)

De vaat afwassen

goed luchten, bijv deuren tegenover elkaar openzetten. spuiten met aerosol/luchtverfrisser helpt tijdelijk dus doe liever preventief: nooit je (slaap-)kamerdeur openlaten bij het koken, bakken, braden. mogelijk een wasemkap aanzetten boven je fornuis. een wieroiokstokje aansteken...

Begin met braden met de afzuiger op de hoogste stand. Voorkomen is beter dan genezen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100