hoe krijg ik een schuurvlek uit mijn houten tafel?

Ik had niet echt schoonmaakervaring en wilde een stift streep uit mijn tafel wegpoetsen met een schuursponsje. Heeel dom ik weet het, maar is dit op te lossen zonder de hele tafel op nieuw te schuren? De plek is ongeveer een vuist groot. De tafel is licht gekleurd hout. Niet heel erg glanzend gelakt.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt speciale stiften kopen om plekken in hout bij te kleuren. Ze zijn geloof ik wel prijzig. Die stiften zijn in vele kleuren te koop. Hoe ze heten weet ik niet precies. Ik denk dat je ze bij een doe-het-zelf zaak kunt vinden. Toegevoegd na 35 minuten: http://www.profileder.nl/hout-reparatie-stift-20-ml-verschillende-kleuren.html

Gewoon weer lakken maar dan alleen op die plek. Als het niet erg glanzend is dan zal het matte transparante lak zijn die erop zit. Maak een foto en neem die mee naar de verfhandel / bouwmarkt om de juiste kleur lak te kopen. Er zijn ook lakken die steeds wat donkerder worden als je er een extra laag opdoet. Misschien is dat handig om exact de juiste kleur te krijgen.

Ik heb het zelfde probleem, en ik ga het proberen met commandant weg te poetsen. Dit middel maakt vale lak , of lak met lichte krasjes weer glanzend. Wel eerst op een onzichbaar stukje proberen te testen.

Bronnen:
http://www.commandant.nl/commandant4.htm

de hele tafel insmeren met bijenwas een tijdje laten drogen(intrekken )en daarna uitwrijven als hetgoed is zie je er niks meer van

Blijf je altijd zien, beste is gewoon het hele vlak opnieuw te schuren en in de beits te zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100