Bevat deze vloer mogelijk asbest?

Momenteel ben ik bezig met de renovatie van mijn keuken. Het is een oud huis, een monumentaal pand. Vorige week heb ik de huidige vloer uit de keuken verwijderd. Onder de huidige vloer vond ik een soort vinyl. Ik kon het vinyl er gemakkelijk uitscheuren..maar wel kwam het vinyl los van de onderlaag. Er bleef een soort lijmvloer met jute achter. Deze laag zat muurvast op het beton gelijmd. Na 2m2 bikken met een plamuurmes heb ik het opgegeven. Het jute kon ik wel lostrekken van het soort lijm. Nu vertelde iemand mij dat oude vinylvloeren ook wel asbest konden bevatten. Het vinyl scheurde wel, maar brak niet bij het dubbelvouwen.

Ik maak mij nu enige zorgen, aangezien ik alles onbeschermd verwijderd heb en mijn huis dus mogelijk met asbest besmet zou kunnen zijn.

Het kwaad is al geschied..maar toch de vraag... weet iemand of deze vloer mogelijk asbest bevat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier zou asbest in verwerkt kunnen zitten, vroeger werd veel asbest toegepast, ook in vinyltegels. Het is sowieso altijd onverstandig om zonder stofmasker te gaan slopen, kwarts is ook niet gezond,en dat komt vrij als je de vloer zelf aan het uithakken bent Wat betreft materialen waar vroeger asbest in gebruikt werd verwijs ik je door nar de link hieronder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100