Graag zou ik willen weten wat voor insect dit is. Het is een stekend beest wat grote, rode,jeukende, gloeiende bulten achterlaat.Wie kan mij helpen?

Via google afbeeldingen ben ik er achter dat het geen horzel is, maar wat voor een beest het wel is? Ik ben heel benieuwd, want ik hoop dat ook gericht naar een anti jeuk zalfje te kunnen zoeken!!
Ik reageer er vrij heftig op en heb er ook vrij lang last van (gemiddeld 2 weken per steek).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is al een paar keer gezegd dat het een daas is, dus dat kan ik wel achterwege laten. Hier is een link naar wat te doen tegen dazenbeten (onderaan): http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/reizen-vrije-tijd/24114/bijensteek-wespensteek-dazenbeet De meeste mensen reageren er vrij heftig op, wat dat betreft ben je geen uitzondering. Wat misschien helpt als je ergens bent waar dazen zijn: trek iets los flodderends aan, zodat ze niet makkelijk bij je kunnen komen. Strakke kleren bijten ze doorheen, maar iets wat flappert houdt ze op afstand. Bij paarden worden ook wel gaatjesdekens gebruikt over het paard heen om dazen weg te houden. Daar komt mijn idee vandaan. Ik hoop voor je dat het helpt.

Dat is een steekvlieg een erg vervelende steek kan die geven.

het is een steekvlieg, oftewel een daas.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dazen

Dit is een steekvlieg/daas.

Bronnen:
http://www.jetskefotografie.nl/pivot/entry...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100