Moet ik alle radiatoren openen vannacht met deze vrieskou

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kan je in alle huizen komen dan?

Het is verstandiger om alle radiatoren open te zetten. Als ze in ruimtes staan die je normaal nooit verwarmt is het ook niet nodig om ze helemaal open te zetten. Gewoon op een half is voldoende, het gaat er om dat het water in de leidingen niet bevriest.

Ik zet hem ook gewoon aan als ik het koud krijg, en ik zet hem dan ook wel gewoon op 21 graden. Heerlijk! We hebben dan wel een hoekhuis op het zuid-holland-zuid dus in de winter koelt het dan best snel af als er een flinke wind staat. Ik heb een hekel aan dikke kleding. Oh ja, 's nachts zet ik hem meestal op 18 graden. Maar van de w.c hoeft van mij niet aan. Alleen woonkamer, keuken, en slaapkamer...

Ik heb ze rond deze tijd allemaal openstaan, al was het alleen maar tegen bevriezing (oud huis). In onze dagelijkse leefvertrekken + de badkamer staan ze helemaal open, op slaapkamers, in halletjes en wc slechts een klein stukje.

ik heb ze nu ook allemaal een klein beetje aanstaan. snachts heb ik hem op 15 graden

Nee, alleen daar waar kans bestaat op bevriezing van leidingen. Zoals bij de WC of douche, als je een raam wagenwijd open wilt laten. En alleen bij redelijke vorst. Bij bijv. -3 heb je weinig te vrezen. Sommigen antwoorden dat ze een radiator een klein stukje open zetten... Misschien heeft dat zin bij moderne radiatoren? Ikzelf merk nl. geen verschil bij een normale/oude radiator: ook als ik 'm een heel klein stukje opendraai, loopt ie vol met heet water (wellicht duurt 't dan wel langer)...

Beter allemaal open, ook in kamers waar je niet vaak komt een beetje open draaien. Draai als je naar bed gaat de thermostaat niet te ver terug (16 graden) niet meer.

Nee, als je radiatoren zijn voorzien thermostaat kranen niet, deze hebben een vorstbeveiliging aangeduid met een * Als de temperatuur onder de 7 graden komt gaan de kranen automatich open en is het bevriezings gevaar over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100