Voor hoeveel jaar kan ik mijn gas- en stroomprijs het beste vastzetten?

Mijn gasprijs heb ik al vastgezet. Ik wil dat nu ook doen met mijn stroomprijs. Wat is het verstandigst: voor één of voor drie jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vrees dat die vraag alleen door een waarzegger beantwoord kan worden. Niemand weet wat de olieprijs gaat doen. Als hij daalt, dan zit je goed, maar als je stijgt, dan ben je meer geld kwijt dan nodig is. Als je tevreden bent met de huidige prijs, dan zou ik het voor een jaar vastzetten en dan eens verder kijken. Drie jaar vind ik een te lange periode om me op vast te pinnen. Omstandigheden kunnen snel veranderen. Dit is echter een persoonlijke afweging.

Ik ga uit van het principe dat een energiebedrijf zichzelf echt NOOIT in de vingers snijdt. 1. Het energiebedrijf weet als BESTE wat de verwachte energieprijzen zijn. 2. ALS ze er al naast zitten zullen ze proberen in de variabele prijzen hun 'verlies' goed te maken maar ook in de nieuwe 'vaste' prijzen. 3. Ze willen vooral dat jij een langlopend contract bij ze vastlegt zodat ze voor al die tijd weten dat JIJ niet weggaat bij ze. Dat is al veel te veel voordeel. Ik doe het dus nooit meer. Het goedkoopste is elk jaar naar een andere over stappen INCLUSIEF alle overstapvoordeeltjes! Toegevoegd na 33 seconden: Dus: vastzetten voor 1 jaar en dan weer overstappen dat is het verstandigst.

Het is zelfs handig om eerst de vergelijkingssite,s te vergelijken om vervolgens (indien nodig) het oude tarief bij uw aanbieder te prolongeren, danwel bij uw aanbieder of een andere aanbieder per jaar iets vast te leggen. Energieveilingen blijken niet voordeliger te zijn. Bereken ook het verschil tussen vast en variabel en doorzie of alles all in is. Een beduidend laag maandtarief is niet reeel. Met de jaarafrekening kunt u zo maar €1000 bijbetalen. En bezuinigen door zuinige lampen aan te schaffen is een goede investering en kan zo €800 opleveren........... Per jaar is dus het beste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100