Wat is het verschil tussen een sloot en een vijver?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sloten én vijvers worden door mensen gegraven, echter met een ander doel. Een vijver wordt gegraven om water in op te slaan en eventueel planten en vissen in te houden. Een sloot wordt gegraven met de bedoeling om water af te voeren, of om water aan te voeren.

Een vijver is een soort ronde/ovale poel en een sloot is langwerpig en loopt meestal lang door.

Een vijver is door mensen gemaakt en een sloot door de natuur. Ook ligt een vijver MEESTAL in een tuin en een sloot MEESTAL niet

een sloot is een lange niet brede watering tussen twee stukken land waarop bijvoorbeeld koeien lopen, de sloot kan natuurlijk zijn maar wordt ook vaak gegraven voor de afwatering en wordt bevaren door boeren in roeiboten. een vijver is een gegraven water in een tuin of veel groter : in den haag naast het binnenhof. in een vijver worden vaak vissen uitgezet, zodat er gevist kan worden. een grote vijver wordt bijvoorbeeld door zeilboten bevaren. Toegevoegd na 24 minuten: correctie : boeren "punteren" met een lange "stok", voor roeien is een sloot te smal !

Een sloot is vrij makkelijk te omschrijven, het is een lang en smal water, gegraven langs een weg of/ en land, bedoelt als regenwaterafvoer, van de weg en/ of het land. Een vijver is onduidelijker. Het is een tuinonderdeel, waterdicht gemaakt door vijverfolie, polyester, beton e.d. dus een kunstmatige waterdichte bodem. Maar een vijver is ook een waterpartij in een park, dus gegraven en vol met grondwater.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100