Een Wisteria kan best in een grote pot op een balkon, maar zorg er wel voor dat dat hij niet verwildert, want de plant is in staat zelfs je ijzeren balkonhek te slopen.
De blauwe regen groeit graag in een lichte, wat humeuze en enigszins vochtige grond, op een zonnige plek (minstens 6 uur zon per dag).
Het duurt over het algemeen enkele jaren na de aanplant voordat de Wisteria gaat bloeien. Zijn de planten uit zaad opgekweekt dan bestaat een flinke kans dat ze nooit zullen bloeien. Daarom wordt blauwe regen meestal uit stek vermeerderd, of via afleggers opgekweekt.
Blauwe regen is nauwelijks gevoelig voor ziekten of plagen. Geelverkleuring van het blad wordt vaak veroorzaakt door een te kalkrijke grond. Toevoegen van humeus materiaal om de grond zuurder te maken wil dan nog wel eens helpen.
Uitblijven van de bloei kan voorkomen bij zaailingen. Ook kan het zijn dat een geënte plant te weinig zonlicht krijgt, of dat er zich geen bloeisporen gevormd hebben doordat de plant te weinig gesnoeid is. Door snoei wordt de ontwikkeling van bloeisporen gestimuleerd. Hoewel de planten eigenlijk niet bemest hoeven te worden (te veel mesten leidt tot overdadige bladontwikkeling) kan een geringe bemesting met een fosforrijke meststof de bloei bevorderen.
- Bronnen:
-
http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=blau...