Maakt het uit op wiens naam je het huis zet zodra je samen gaat wonen en een huis huurt? Wat zijn de consequenties als je relatie breekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een huis huurt kan je het huis het beste op beide namen laten zetten. Dan heeft niemand de mogelijkheid om de ander "eruit te gooien". Mocht je toch het huis op 1 naam hebben staan, moet degene op wiens naam het huis NIET staat, minimaal 2 jaar op dat adres wonen om niet eruit te kunnen worden gezet door de "hoofdhuurder".

Wanneer het huis dat jullie huren op naam van je vriendin staat en de relatie over is dan mag jij opkrassen. Het is niet zo dat als jullie een bepaalde tijd hebben samengewoond dat de huur dan ineens ook op jouw naam staat... Bij de hypotheek is dit iets anders. Want je zou op termijn kunnen besluiten om de hypotheek te splitsen met een notariële akte. Dan zijn jullie allebei voor 50% eigenaar en allebei voor 50% verantwoordelijk voor de hypotheek. Echter wanneer de relatie verbroken wordt en je dan ex-vriendin weigert om haar deel te betalen dan komt de bank toch bij die kip uit die de meeste veren heeft...

Als je het huis alleen op jouw naam huurt, en er komt iemand bij wonen, kun je die wel in laten schrijven als medebewoner. Wij moesten daar wel een paar tientjes voor betalen bij de woningbouw. Dan is diegene echter nog geen medehuurder, daarvoor moet diegene 2 jaar in dat huis wonen. Als je geen van beide doet, en degene alleen bij de gemeente geregistreerd staat op jouw adres, dan kan je diegene vragen het huis te verlaten, want jij huurt het huis.

Je kunt het het beste op beide namen zetten, mocht je dan onverhoopt uit elkaar gaan, dan kun je je inschrijving als woningzoekende splitsen, en heb je beide sneller kans op een andere woning. (mits je ingeschreven staat natuurlijk)

Ik weet dat er samenlevingcontracten zijn. Deze zijn er speciaal voor, als je een koopwoning hebt of neemt, als je niet bent getrouwd. Of dat deze ook handig of nodig is voor huurwoningen, zou je dan even moeten nalezen. Ik heb het voor je opgezocht, misschien dat er hier het een en ander instaat wat je moet weten. Succes ermee.

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/fam...