Ik heb een hele hoop walnoten liggen en wil die graag op een vlugge manier gepelt krijgen? De noten mogen gebroken zijn...

Toegevoegd na 40 minuten:
De noten zelf kan je gemakkelijk kraken met een hamer of dergelijke... maar hoe haal je uit die gekrakte noten de vrucht zonder schelp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hamer wellicht?

Heb je een hamer...?

Eerst goed laten drogen, dan met de punt van een (schil)mesje in het 'kontspleetje' steken en heen en weer wrikken. Eventueel met je kiezen nakraken ;-) Geintje, niet doen hoor! Maar met de punt van een mesje kun je ze vaak heel goed loskrijgen.

Probeer eens met een notenkraker...

Handen kruisen als bij het bidden en waar de handen elkaar aan de onderkant raken,stop je de noot,met de naad richting de muis van je hand.Druk dan krachtig de onderkant van je handen tegen elkaar en je zal het horen kraken.Ik doe het meestal wel met enig beleid,anders druk je die noten nog aan gort. Oefening baart kunst trouwens,succes.

Tip om de gekraakte noten makkelijker te pellen: Blancheer de walnoten even in kokend water. Hierna zijn ze heel eenvoudig te pellen. Breng hiervoor water aan de kook, en zet een bak koud water klaar. Doe de walnoten in het kokend water, en na 30 seconden, eruit halen , en in het koude water doen. Dit voorkomt dat de walnoten verder koken. Hierna is het bruine, bittere vliesje eenvoudig te verwijderen.

Tussen de bankschroef gaat uitstekend en blijven de noten zelf heel, wel moet je vaak de noot alsnog in tweeën breken omdat het tussenschotje er nog in zit.

Misschien is deze wel iets voor je: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.apartdesign.nl/data/styleit/RoyalVKB_Notenkraker_uitvoering2_798830278.jpg&imgrefurl=http://www.apartdesign.nl/product/21292/royal-vkb-notenkraker/&usg=__phLvXCEy3h2HbqdWx1Hdb5U-rbw=&h=250&w=250&sz=15&hl=nl&start=13&um=1&itbs=1&tbnid=K3aK05xr4QXdyM:&tbnh=111&tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dnotenkraker%26hl%3Dnl%26rls%3Dcom.microsoft:nl:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7ACAW%26sa%3DX%26um%3D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100