Wat moet ik doen over buurtkat?

Elke keer als ik de deur van mijn woning opendoe rent er ineens een dikke kater uit het niets mijn woning binnen. Hij wacht dan ergens zo op afstand en volgt mijn iedere beweging. Het is een of andere buurtkat want hij heeft een band om zijn hals en ik zie hem liggen in de tuin.

Hij is vrij stevig en naar ik, in kan schatten, goed gezond (hij krijgt te eten lijkt me).

En hij blijft zolang hij wil, maar soms begint hij ongeduldig te miauwen bij de deur totdat ik hem weer uitlaat.

Wat moet ik doen? Sowieso steeds binnenlaten? Of buiten houden? Hij is te snel en vlug om voor mij hem tegen te kunnen houden bij de ingang en hij komt ook mij onverwachts overrompelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien kunt u kijken of op de band een adres of tel.ns staat. Iedere keer als poes binnenwandelt dat nr bellen. Een äanval"met de plantenspuit als hij voor de deur zit kan ook helpen, en doet verder geen schade aan het beest

Probeer hem te vangen. Zet een doos met voedsel klaar, en doe de doos dicht zodra hij er in zit. Vervolgens breng je hem naar het asyl. Mensen moeten hun katten binnen houden, en zorgen dat anderen er geen last van hebben. Loslopende katten zonder naamplaatje kunnen daarom gerust aan het asyl worden aangeboden.

ik zou er helemaal geen punt van maken. je lokt het beestje niet; hij komt en gaat uit vrije wil. als je je kat vrij rond laat lopen, dan kan het gebeuren dat hij elders gaat buurten. voel je dus vooral niet bezwaard, en begroet het beestje vrolijk en geniet van zijn gezelschap.

Ik heb het even omgedraaid voor mezelf, heb nu nog 1 kat, en stel me zo voor dat ik 'urenlang' of 'dagenlang' mijn kat niet zou zien, zou missen. Nou weet ik wel dat niet-kattenmensen onmiddellijk zullen roepen : "moet je zo'n beest maar binnenhouden !", die snappen het niet. Een kat is geen hond, totaal anders...: een hond heeft een baas en een kat heeft personeel ! Ik zou contact opnemen met buren met een hond en / of kat en vragen van wie die mooie kater is. Mensen met honden weten héél veel van de dieren uit de wijk. Mensen met katten weten veel van de katten. Als je er achter bent, kan je daar een praatje maken en misschien doet hij het bij meer buren en is gewoon een buitenkat geworden die nog amper thuis komt... Misschien heeft hij wel vlakbij gewoond en zijn de eigenaren verhuisd ? Dus even informeren bij Amivedi / Asiel / Dierenbescherming / briefje Supermarkt / plaatselijke wijkkrantje. Misschien wordt hij wel door de hele buurt 'gevoed'? Als je na al deze actie er niet achter bent gekomen, kun je nog een ding doen en dat is een interview aanvragen bij de plaatselijke 'Sufferd' en daar je verhaal doen. Dit soort krantjes wordt goed gelezen en vooral berichten over dieren scoren hoog.

Als je het vervelend vindt, kun je onder het halsbandje van je buurpoes een briefje stoppen met daar op het verzoek eens even langs te komen. Zo kun je met de eigenaar afspraken maken wat je kunt doen als de kat je weer eens overrompeld en je niet zit te wachten op zijn bezoekjes. Wie weet houd je er een leuk buurcontact aan over!

Als ik een vreemde kat niet binnen zou willen hebben, zou ik hem daartoe de kans ontnemen. Zet tijdelijk een hekje voor de ingang van de deur. De kat zal in zijn poging om binnen te komen ertegenaan lopen en zijn weg versperd zien. Jij stapt er gewoon overheen. Na enige malen zijn 'kop gestoten te hebben', zal hij deze actie niet herhalen. Ik denk niet dat hij zal springen. Honden met probleemoplossend vermogen doen dit wel, daarbij zou dit niet werken. Maak je verder geen zorgen over de kat. Als hij er niet verwaarloosd uitziet, zal hij bij deze temperatuur zijn weg wel vinden. Er zijn legio katten die vertier zoeken op het aanrecht van de buren en gewoon elders thuishoren. Dit is een bijverschijnsel van het feit dat katten vrij mogen rondlopen. Als de eigenaar zijn kat zou missen, zou er wel ergens een aanplakbiljet aan de boom hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100