Hoe kom ik snel aan een huurwoning in regio Utrecht?

Vrije vestiging wordt te duur en sociale woningbouw duurt minimaal 6 inschrijftijd.

Toegevoegd na 45 seconden:
Ik bedoel: 6 jaar inschrijftijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

woningruil misschien ? je kan het treffen

Misschien een advertentie op marktplaats zetten en in winkels ophangen.

Op www.kamernet.nl staan soms leuke huisjes. (1 persoon) Weet niet wat je precies zoekt? Soms moet je ook gewoon erg veel geluk hebben. Wij hebben diverse makelaars aangeschreven. Het blijkt dus dat veel makelaars ook huurhuizen in hun bezit hebben. Dit is de vrije sector, maar vaak vallen de prijzen mee. Veel op internet kijken en jezelf bij een aantal sites inschrijven helpt vaak. Verder kun je advertenties zetten op marktplaats of speurders.

Via een makelaar. Die hebben vaak genoeg huizen om uit te kiezen en geen wachtlijsten. Je moet alleen opletten of je nog wel huurtoeslag krijgt mocht dit voor jou het geval zijn.

Een huurwoning zoeken kun je zien als een project. Er zijn binnen projecten drie variabelen waarvan je er normaal slechts 2 kunt behalen. - snel - goedkoop - goed Dus als je een goed en goedkoop huis zoekt zul je daar de tijd voor moeten nemen. Een goedkoop huis snel vinden? Dan zul je met mindere kwaliteit genoegen moeten nemen. Stel je eisen bij aan de hand van je voorwaarden en dan kun je ook in utrecht snel een huurhuis vinden. Zelf heb ik binnen 2 weken een goedkope (270 euro p/m) kamer gevonden in utrecht. En ja, dat was slechte kwaliteit

Als je het niet erg vind om ergens tijdelijk te zitten kan je nog denken aan anti-kraak wonen, zijn diverse organisaties die zich daarvoor inzetten!

Zoek op internet. Er zijn diverse bedrijven in Utrecht die zich op de huurmarkt hebben gespecialisserd. Onder andere: directwonen.nl, 4freedom.nl, huizenwinkel.nl, maxx.nl. Makelaars hebben over het algemeen niet zo veel huurwoningen. Hooguit incidentele gevallen. Ook op Funda.nl kun je natuurlijk alle huurwoningen van de NVM makelaars vinden. Je kan je laten inschrijven, of bellen is ook heel goed aan te raden.

Het ligt er maar net aan wat je per maand uit wilt geven... Er is zat te huur hier in de regio, maar de prijzen zijn stevig!

Als je niet al te hoge eisen stelt aan je woning kun je natuurlijk ook eerst een studio of 2 kamerapp. van een particulier huren. Je weet dat het maar voor tijdelijk is en als je inschrijfpunten genoeg hebt kun je wat ruimers en in de sociale woiningbouw, ook goedkopers krijgen. Je zit dan toch lekker op jezelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100