kan een kamerplant in de keuken?

Vroeg me het gewoon af?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De luchtvochtigheid is voor veel planten in de keuken beter dan in de gemiddelde (te droge) huiskamer. Als het goed zit met zon/half schaduw/schaduw, net wat die plant nodig heeft, zou het kunnen. Let wel op of de plant niet giftig is, sowieso, ook in andere vertrekken van het huis. Ik zou een kerstroos of een dieffenbachia liever niet te dicht bij voedsel zetten. Aan een dieffenbachia hangen af en toe druppels. Het is niet aan te raden die met voedsel in contact te brengen.

Ja hoor, als hij voldoende licht krijgt, geen probleem

Kamerplanten kunnen gewoon in de keuken, maar ik zal ze qua hygiene niet dicht bij het aanrecht zetten of ergens anders waar je voedingsmiddelen hebt staan.

Als het een huis/tuin/keukenplant is wel.

Als er voldoende licht is, is de keuken de meest geschikte plaats voor kamerplanten, de lucht is er meestal aanzienlijk vochtiger dan in de kamer. Neem een Chlorophytum, die wil er wel groeien, kan je best een paar weken vergeten, een keertje te veel water is ook niet erg en het is een leuke plant. En of het soms onhychienisch, planten in de keuken, ach, valt best mee, barbecuen in de tuin is toch ook geen probleem.

Tegenwoordig willen veel mensen dat de muur tussen keuken en kamer wordt opengebroken, zodat het één grote ruimte is. Dan staan de 'kamer'planten sowieso ook in de keuken.

wij hebben thuis veel planten waarvan meer dan de helft in de keuken staat en er zijn geen problemen dus volgens mij kan dat voor 100% je moet ze wel iets beter verzorgen en letten op de zon dat je weet of ze veel of weinig zon nodig hebben.

sommige planten doen het heel goed in de keuken omdat hier de luchtvochtigheid plaatselijk hoger is (stoom van de pannen) het nadeel is dat de bladeren vettig kunnen worden, waar stofdeeltjes aan kunnen blijven plakken. (ook met goede afzuiging en een stouwe stofdoek heb je dit in elke keuken) dus: ja het kan

natuurlijk; De keuken is immers ook een 'kamer'. het is wel zo dat het beter past in een grote ruime keuken, dan in een klein keukentje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100