Onze poort klemt verschrikkelijk met dit koude weer,is daar iets aan te doen?

Het zal wel weer overgaan als het blijft dooien,maar dit is het eerste jaar dat wij er zoveel last van hebben.

Toegevoegd na 1 dag:
Het probleem heeft zichzelf weer opgelost,Wij vermoeden dat door de vele regen van te voren water in poort en stoeptegels is gekomen.Bedankt voor de antwoorden en de tips!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel veel hekken, poorten, ramen, sloten, schuiven en deuren gaan niet of moeizaam dicht. Gewoon even afwachten en na flink wat dooiweer, zijn de problemen over. Er zijn ook veel tegels, stenen en zelfs betonnen paden omhoog gevroren, zodat er weinig meer past, maar ook dat is volgende week wel over.

Stukje afschaven / afschuren werkt meestal goed.

Door de kou zet het materiaal uit en kan dus gaan klemmen. Ik kreeg mijn klapraam niet dicht vanwege de kou. Wat je kan doen is de poort verwarmen met een föhn of iets dergelijks maar ik denk niet dat dat het waard is, klemming kan immers weinig kwaad.

Als het materiaal van hout is, een stukje van de kant af schuren waar de poort klemt. Het liefst bij droog weer en bij geen vorst. Het geschuurde deel gelijk in de grondverf zetten om te voorkomen dat het hout zich vol water zuigt. Dat houd wel tot het voorjaar, waarna je hem licht opschuurt, nog een keer in de grondverf en uiteindelijk in de gewone verf van de deur. Suc6 er mee.

niet gelijk gaan schuren eerst wachten tot de vorst weer uit de grond is en misschien eerder kiezen om een tegel wat lager te leggen of iets van een paal te schaven of anders te plaatsen. als je nu als een dolle gaat schuren heb je kans dat je van de zomer een grote kier krijgt. Dus eerst goed nadenken en kijken wat wijsheid is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100