Is een kamer voldoende gelucht als het raam 10 minuutjes openstaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is zelfs energie technisch veel beter om je ramen 'allemaal' even kort open te zetten ipv 1 raam de gehele dag op een kiertje. Stoß lüften heet dat in mooi Duits :)

Ja; de ramen en deuren een minuutje of 5 tot 15 minuten (afhankelijk van of het waait en de temperatuur) wijd tegen elkaar openzetten is meer dan genoeg luchten. Het raam op een kiertje zetten echter is dat niet, zelfs niet als het de hele dag is. Toegevoegd na 4 minuten: Je mag gerust het raam de hele dag op een kier hebben om te ventileren als je huis verder slecht geventileerd is, maar om te luchten, lieve minkukels, moet het toch ECHT verder open dan dat. Alleen ventileren is niet voldoende.

nee dat lijkt me niet. Ik weet niet wat de reden van het luchten is, maar 10 min. is wel erg kort. Kun je geen twee ramen of een raam en een deur tegen elkaar open zetten? Dat wil wel helpen.

10 tot 15 minuten is opzich voldoende om een kamer te luchten maar langer is toch wel beter en zou zo en zo ten alle tijden een rooster open laten indien dat aanwezig is uiteraard en als er een kachel aanstaat op de betreffende kamer die uitzetten tijdens het luchten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100