Hoe kan ik bijna onzichtbaar een stuk stof in een spijkerbroek zetten?

Een slijtplek op het bovenbeen, ziet er nu nog goed uit maar ik wil niet dat het veel verder gaat. Verder is de broek goed, dus het is de moeite waard.
Ik wil er een stuk stof achterzetten, liefst van een oude boxershort maar spijkerstof is ook goed.

Naaien is de laatste optie, want dat zie je te goed.

Ik kan een paar opties vinden, maar ik weet niet hoe dat eruit gaat zien:

Met kledinglijm. (Textiellijm Bison)
Met een lapje waar lijm inzit wat je met een strijkbout vast strijkt.
Met zoomband.

Welke manier wordt het mooist en vooral het minst zichtbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle drie manieren komen op het zelfde neer - en in de praktijk vaak met hetzelfde resultaat : al dan niet na een paar keer wassen, komt het los. Naaien is dus uiteindelijk de beste oplossing. Maar als het uitsluitend gaat om het verstevigen van de achterkant van de stof, zou ik het gewoon met dubbelklevende plakvlieseline doen die je opstrijkt. Desnoods herhaal je dat nog een keer. makkelijk en goedkoop, maar.....niet echt effectief. Want sleetse plekken op een (spijker)broek echter ontstaan niet van binnenuit, maar van buitenaf. Door onder tafels te schuren bijvoorbeeld, of je tas op schoot te hebben (of kinderen) en ook gewoon door het wassen. Als je dus echt wilt dat de oppervlakte aan de buitenkant heel blijft, zul je aan de búitenkant iets moeten doen, en dan kun je maar net zo goed van de nood een deugd maken, en juist een opvallende applicatie 'decoratiestof gebruiken. En die dan wel gewoon netjes vastnaaien natuurlijk.

Ik waag het erop , je zegt dat naaien geen optie is maar het volgende doet je misschien van gedachten veranderen. Wanneer je de broek in de zijnaden lostornt (beide benen)en je zet een nieuw stuk (met rechte randen of schuine randen)in dan is het wel zichtbaar maar ziet er niet "versteld"uit. Succes .

Het minst zichtbaar wordt het als je een achterzak van die spijkerbroek zelf ervoor gebruikt, want die heeft dezelfde kleur en gelijke wassingen ondergaan. Gewoon met textiellijm achter de versleten plek plakken. Die strijkbare lijmlaag laat op een gegeven moment los, die is alleen handig voor een tijdelijke oplossing.

Probeer dit eens, uitvinding van een oud-collega van me: http://www.woolfiller.com/wie.php?lg=nl&PHPSESSID=416915ebeed148f17568eb1b457e9374

Wat ik altijd doe is aan de binnenkant van de spijkerbroek een stukje stof lijmen met textiel lijm Ik heb een aantal spijkerbroeken gedaan met een witte stof (een oud wit t-shirt verknipt) en dat staat helemaal niet gek! Ook had ik een keer een heel felle kleur groen (van een oude boxershort) achter een gat geplakt. Dat stond echt heel tof, weer eens wat anders! Wanneer je textiellijm gebruikt moet je niet te dik smeren anders ga je bobbeltjes krijgen van de opgedroogde lijm. Als je het goed doet (dus niet teveel lijm) zie je helemaal niets maar heb je wel een coole spijkerbroek als je een leuke kleur erachter zet. Bijvoorbeeld een kleur van t-shirts die je vaak aandoet :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100