is je energie verbruik lager als je de radiatoren niet volledig opendraait?

is het zuiniger om de radiatoren volledig open te draaien of juist niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je je eigen energieverbruik (dus in jouw lichaam) bedoelt, is die lager als de radiator volledig openstaat. Immers je lichaam hoeft minder zijn best te doen om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Als je je energieverbruik bedoelt als in de elektriciteitsrekening, dan is het andersom.

Heel kort door de bocht: NEE Om een kamer van bijv 16 graden naar 20 graden op te warmen heb je een bepaalde hoeveelheid energie nodig, als je een kleine radiator hebt OF je draait hem half dicht, dan duurt het gewoon langer Het is wel iets ingewikkelder dan dat maar in theorie maakt het niet uit Toegevoegd na 1 minuut: Verkijk je trouwens niet op het dichtdraaien. Zo'n standaardknop heeft een afsluiter die bij een kwartslag gedraaid al vrijwel helemaal open is (dus die 3 rondjes daarna draai je voor niks), en die is dus heel moeilijk te "knijpen" . Wat wel helpt is een thermostaatkraan maar dan gaat hij dus gewoon op tijd dicht

Het is wel iets zuiniger maar het duurt ook langer voordat die ruimte op warmte is op de aantal graden die jij op de thermosstaat hebt ingesteld .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100