onze olie-verwarmingsketel verwarmt wel het water maar niet de radiatoren.Kan dit komen omdat we er een paar tussenuit gehaald hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan, of er zit veel lucht in de leidingen of de leidingen zijn ergens onderbroken. er moet altijd een verbinding zijn tussen heen en afvoer van het verwarmingswater. Meestal gaat dat door de radiators maar het kan ook zijn dat de radiators afgetakt zijn van de leidingen en door weghalen de rondleiding onderbroken is. loop alle leidingen na en kijk of er wel de aanvoer doorgelust is na de afvoer richting cv ketel.

Er zijn twee manieren waarop de radiatoren in een centraal verwarmingssysteem kunnen zijn gemonteerd. bij de meest voorkomende heeft elke radiator een eigen aan- en afvoerleiding, deze radiatoren kun je zonder bezwaar weghalen. Bij het z.g. ringleiding systeem zijn meer radiatoren achter elkaar aan op de aan- en afvoer aangesloten. Bij elke radiator zit dan een omloopleiding die de waterstroom doorlaat als je de radiatorkraan dichtdraait. Als je dan radiatoren uit het systeem verwijdert dan moet je dus voor een omloopleiding zorgen zodat de andere radiatoren warm water kunnen blijven ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100