Een normaal jaarverbruik van gem. 3900 kWh gecombineerd, is na 13 jaar ineens 10.000 kWh hoger. Hoe kom ik erachter, waardoor dit is veroorzaakt?

Ons gedrag is gelijk gebleven aan de vorige jaren, gezinssamenstelling onveranderd, de apparatuur in huis is energiezuiniger geworden, spaarlampen verder uitgebreid, geen electrische storingen, geen energieverslindende gebeurtenissen en toch deze mysterieuze hogere stand op de meters. Als ik bedenk hoeveel moeite wij moeten doen om 3900 kWh in een jaar aan stroom te gebruiken is 4 maal meer stroom gebruiken in een jaar gewoon ondenkbaar. Een defect aan de meter lijkt momenteel de enige mogelijkheid. Maar wellicht is er een andere oorzaak. Wie heeft hier ook al eens mee te maken gehad en hoe is e.e.a. opgelost?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn een boel redenen waarom je meer bent gaan verbruiken. Buiten standaard dingen als wasmachine en koelkast welke aan het einde van de levensloop zitten, kunnen er nog vele andere dingen zijn: - Electrische kookplaat - Lichte Kortsluiting ergens - Electrisch kacheltje gaan gebruiken - Laptop gekocht en continu aanstaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100