Kun je je tandenborstel in de -onder stroom staande- houder laten staan, of moet je hem er steeds afhalen tot hij weer opgeladen moet worden?

Is het slecht voor de accu als je hem constant onder stroom laat staan: dat vraag ik me af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb onlangs een van de duurdere electrische tandenborstels gekocht (Oral B Triumph 5000) en de handleiding zegt dit over de batterij: For everyday use, the toothbrush handle can be stored on the charging unit to maintain it at full power. There is no risk of overcharging the battery. • To maintain the maximum capacity of the rechargeable battery, unplug the charging unit and fully discharge the handle with regular use at least every 6 months. M.a.w.; één keer in de 6 maanden helemaal leeg gebruiken en daarna volledig opladen. De rest van de tijd kan de borstel iedere dag terug in de lader. Milieuvriendelijk is het wel (daar vroeg je niet, maar wil het toch even noemen) want de lader gebruikt wel 24/7 stroom. Toegevoegd na 1 minuut: nog even de link naar de complete handleiding Toegevoegd na 2 minuten: Mijn opmerking over 'milieuvriendelijk' moet natuur milieuONvriendelijk zijn.

Bronnen:
http://www.oralb.com/assets/pdf/pc5000_ins...

Ze ZEGGEN dat het voor oplaadbare batterijen beter is om ze af en toe helemaal leeg te laten lopen dan ze voortdurend bij te laden. Ik heb me echter ook laten vertellen dat dat niets uitmaakt, of dat dat vroeger wel zo was en nu niet meer. Hoe dan ook, uiteindelijk scheelt het ook weer niet zoveel dat je iets moet doen dat 'tegen je natuur' ingaat, en als je het makkelijker vind om hem steeds bij te laden, moet je dat gewoon doen, laat je hem liever steeds helemaal leeg lopen (wat altijd NET is als IK mijn tanden moet poetsen :lol:), ook prima. Hou dan wel een hand-tandenborstel bij de hand ;-)

Ik heb mijn tandenborstel er altijd op laten staan en dat is altijd goed gegaan dus dat kan gewoon.

vroeger was het zo dat batterijen die steeds weer werden opgeladen niet meer goed werkten de batterij onthield zegmaar hoevoel hij was en ging tot daar en lade dat stukje op. Dus als je dat steeds deed dan werd je batterij lam en dacht je batterij dat hij maar een klein beetje op kon laden tegenwoordig hebben batterijen geen "geheugen" meer en laden ze gewoon helemaal op zonder dat het problemen opleverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100