Wanneer moet je de huur betalen? Zie uitleg.

We krijgen 26 november de sleutel van onze nieuwbouw woning. Aangezien wij nu particulier huren en nu van de woningbouw gaan huren vragen wij ons af wanneer je nou de huur begint te betalen.
Is dat al op 26 november of is dat 26 december? Ik bedoel dat je dan. De huur rekening krijgt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je eerste huur betaal je op de dag dat je de sleutel krijgt (het is geen volledige maand maar als je bijvoorbeeld de 26e de sleutel krijgt dan betaal je voor die 5 dagen, de eerste volledige huur betaal je op de eerste van december weer.

Meestal (zeker particulier) moet de huur vooraf betaald worden.

dat staat in je huurcontract, ik vermoed dat je de eerste week van december moet betalen

Ligt inderdaad aan wat er in het contract staat, maar meestal betaal je rond de eerste van de maand het volledige bedrag voor de maan december en wordt er een berekening gemaakt van de dagen van november en dat wordt erbij opgeteld

Vanaf het moment dat je gaat huren en dat ook in het huurcontract staat vermeld.

Huur dient vooruit betaald te worden. Officieel dient jullie eerst huur dan ook betaald zijn voor zaterdag 26 november, de meeste woningbouwverenigingen houden een maand huur aan gelijk aan de kalender maand. Daar jullie een nieuwbouw woning betrekken is het mogelijk dat de verhuurder jullie een aantal dagen de tijd geeft om alles op orde te maken voor dat de huur ingaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100