Ik ga volgend weekend op mezelf wonen, zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vergeet vooral niet je zorgverzekering, tandarts, school (?), uitkering (?), ziekenhuis te informeren dat je een ander adres hebt. Bespaar je veel ellende mee ;)

Als je op jezelf gaat wonen, heb je te maken met met allerlei vaste uitgaven: de huur, boodschappen, de energierekening. Maar je moet ook je verzekeringen en de gemeentelijke heffingen betalen. Hier op onderstaande site wat tips Toegevoegd na 30 seconden: http://www.nibud.nl/scholieren/18-en-dan/op-jezelf-wonen.html

Toen ik op mezelf ging wonen heb ik er niet aan gedacht een inboedelverzekering af te sluiten. Vervolgens werd er ingebroken. En toen kon ik dus nergens die schade declareren. Dus heel verstandig dat je advies vraagt. Je kan heel veel dingen ook regelen via de post, zie link hieronder.

Wanneer je een goeie relatie hebt met familie en/of anderen zou je een extra sleutel ergens kunnen afgeven. Uit ervaring , dit kan veel narigheid voorkomen! Ik wens je een zonnige toekomst.

Je zult ook moeten wennen aan alleen wonen, wees daarop voorbereid. Ken je de buurt al een beetje? Zo nee, ga dan op ontdekkingstocht: zoek uit waar de winkels zijn, ook goedkope. Welke huisarts en tandarts zitten in je buurt? Zijn er parken, welk OV is er en op welke tijden rijdt dat? En alles wat verder voor jou van belang is: zit er een fietsenmaker, of een dierenarts, ik noem maar iets. Zijn er evenementen waar je rekening mee moet houden? (Als je in een binnenstad woont, kun je soms te maken hebben met wegafsluitingen of lawaaierige dingen, wel handig om tevoren te weten.) Wordt je post doorgestuurd? Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Verhuizing op zich al geregeld? Hoop gedoe, maar straks zit je lekker op je nieuwe stek, veel plezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100