Hoe krijg ik de muur weer glad (zand onder glasvliesbehang)?

We hebben de muur behangen met glasvliesbehang, maar er is zand in de lijm gekomen. Vervolgens is de muur geverfd. Je kan door het behang de korreltjes zand zien zitten.
Hoe los ik dit op? Schuren? Dik behang erover? Andere oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Speciaal hiervoor heeft Alebestine het product muurglad. Met een roller opbrengen en daarna glad afstrijken.. Een beetje het principe van maar dan voor kleinere oneffenheden zoals de door jou genoemde zandkorrels en vliesbehang.

Bronnen:
http://www.alabastine.nl/product/muurglad-...

Als het her en der een zandkorrel is, dan ter plekke opschuren of met een mesje wegpeuteren. Gaatjes dan dichtsmeren met muurvuller, met plamuurmes strak afstrijken zodat muurvuller echt alleen in het gaatje zit en niet eromheen, goed laten drogen. Eerst met een kwast een beetje latex erop 'stempelen' zodat het opgevulde stukje dezelfde structuur krijgt als de rest van de muur die met de roller is gedaan. Eventueel daarna de hele muur nog een keer met de roller schilderen. Zitten er heel veel korreltjes verspreid over de gehele muur? Dan goed schuren, best met fijn schuurpapier om een vlak blokje, gewoon met de hand. Met een schuurmachine gaat het veel te hard op het behang + verf. Is de muur net klaar en de kamer nog leeg? Zet er dan even tijdelijk wat kasten, meubels of lampen voor. Is het dan nog storend, of kun je ermee leven? Dik behang erover zeker niet doen. Dun behang ook niet. Je blijft bobbeltjes zien, hoe dikker het behang, hoe groter de bobbels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100