Hoe wc deur van uitenkant open krijgen?

Mijn oudste heeft de wc deur aan de buitenkant op slot gedraaid, Nu heb ik hem geprobeerd open te maken met schroevendraaier, munt, mes... maar het slot gaat zo zwaar dat het niet meer open wil. De scharnieren zitten muurvast en krijg ik er niet uit.... Help??

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien even proberen om met een hefboom de deur omhoog te wippen? Dan kunt u meer kracht zetten. Heeft u iets van een dunne maar toch stevige plank in huis?

Als de grendel van het "bezet" slot zo zwaar loopt dan kun je het beste proberen om, terwijl je met een goed passende schroevendraaier het schroefje probeert terug te draaien, de deur aan de deurkruk een beetje te bewegen, zowel naar boven en naar beneden als dicht en open drukken/trekken. Het is belangrijk dat je een goed passende schroevendraaier gebruikt, met andere hulpmiddelen beschadig je het schroefje gemakkelijk en dan ben je nog verder van huis. Denk ook goed na welke kant je het schroefje moet draaien, misschien probeer je het juist de verkeerde kant op.

Soms loopt een slot zwaar omdat de deur spanning op de schoot zet. Probeer met de schroevendraaier het slot open te draaien terwijl jij of iemand anders tegelijk de deur aan de kruk omhoog trekt, omlaag duwt of verder dicht probeert te duwen. Niet meteen brute kracht gebruiken, maar de kracht langzaam toe laten nemen of variëren.

Als je grafiet poeder in huis hebt kun je proberen dat in het slot te spuiten, dan gaan de bewegende delen wel soepeler draaien (als je er IETS beweging in krijgt, anders is het zinloos, ook niet te veel anders zit hij helemaal vol)

WD40 of eventueel een andere (kruip)olie kan net het verschil maken. Het is alleen de vraag of je het op de plek kan krijgen waar het vast zit. Bij de scharnieren werk het zeker (bij de pinnen)

Maak een passende schroevendraaier heet en brandt/smelt een nieuw profiel op de plaats van het uitgelubberde schroefgat. (alleen bij kunststof) Laat het geheel goed afkoelen en behandel alles zoveel mogelijk met kruipolie/cola etc. Scharnieren (mocht het slot niet los komen) kunt u ook rondom behandelen met bovenstaande middelen. (scharnieren kunt u uittikken met een passend boortje) Steek de passende schroevendraaier in het nieuw gevormde gat en draai het slot open. Overtuig u er van of u de juiste kant opdraait ivm links en rechts sluitende deuren. Laat u nog weten of en hoe het opgelost is?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100