Vallen teken uit bomen?

Mijn moeder maakt mij altijd wijs dat teken uit bomen vallen.
Heeft zij gelijk, vallen teken uit bomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet waar. Teken zitten vooral in struiken en op gras. Toegevoegd na 2 minuten: Het gebeurt bijna nooit dat een teek uit een boom valt. Ze kruipen van onderen af op mensen. De bodem, bij voorkeur met een mooie laag verterende blaadjes erop, is het huis van de meeste teken. In deze bladerlaag leggen de teken eitjes, nemen ze water op als ze bijna uitgedroogd zijn, vervellen ze na een bloedmaal op een gastheer en rusten ze als het te koud of te droog is. Als ze op zoek gaan naar een slachtoffer kruipen de meeste teken dus vanuit die laag dode bladeren naar boven, en wachten ze vanaf een graspriet of een andere plant tot er een gastheer voorbij komt. Als er eens een teek uit de boom valt, komt hij uit een vogelnest, of is hij op een boomtak achtergebleven na een bloedmaaltijd bij een vogel.

Bronnen:
http://www.insectenexperience.nl/nieuws.ph...
http://www.sciencepalooza.nl/2009/06/teken...

Ja dat kan in een bos gebeuren.

Teken houden zich vaak schuil op bomen, planten en gras.

Ja zeker, dat heb ik zelf mee gemaakt.

Vroeger dacht men inderdaad, dat teken alleen maar de bomen/struiken in klommen en daar wachtte tot iemand er onderdoor liep om zich dan te laten vallen. Dat is voor een deel ook wel waar, maar er zitten meer teken in het hoge gras waar je last van heb.

Het kan, maar dat is een op de zoveeeel... De meeste zitten gewoon in struiken en hoog gras. Zodra je daar langs gaat met je voeten of armen, laten ze los en pakken je beet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100