Wanneer is een geiser aan vervanging toe?

De geiser is van 1993 en functioneert verder goed. Maar ik vraag me af of we hem niet beter kunnen vervangen gezien de ouderdom van de geiser. Hij voorziet het huis van warm water en cv.

Toegevoegd na 3 uur:
Het is een CV ketel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had een combiketel waarvan na 8 jaar (redelijk 'nieuw 'dus) plots allerlei zaken vervangen moesten worden. Thermostaat, gasbed en interne ketel die lekte. Dan is het simpel: kosten te hoog en inmiddels combi's met hogere rendement. Denk dat in dit geval een afweging egmaakt moet worden. Als hij het verder goed doet, waarom vervangen. Het vervangen zelf is vaak al kostbaar. Je schiet er weinig mee op dus. Zelfs al zijn nieuwe geisers een stuk efficienter, je haalt het er niet uit als je een goed werrkend exemplaar ervoor inruil. Persoonlijk zou ik wachten met vervangen tot er een (grote) reparatie zit aan te komen.

Zolang de geiser goed werkt dan is hij natuurlijk nog niet aan vervanging toe. Tekenen dat een geiser wél vervangen moet gaan worden: als de gasvlammen niet meer mooi blauw branden maar gele kleuren vertonen, zelfs nadat de brander schoongemaakt is, bonkende geluiden als je heet water tapt, regelmatig uitslaan van de waakvlambeveiliging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100