Hallo, we willen een muur inkorten tussen keuken en woonkamer. Er ontstaat een geul van 60 cm in het laminaat. Iemand goeie tips om dit op te lossen?

Toegevoegd na 49 minuten:
De 60 cm staat inderdaad voor de lengte. De breedte is 12cm. Een drempel gaat niet want dan moet dat over de gehele breedte van 2.2 meter en we willen juist dat de laminaatvloer doorloopt. Het onderste gedeelte laten staan is misschien wel een idee ja!

Weet jij het antwoord?

/2500

Drempeltje plaatsen tussen de woonkamer en keuken?

Je hebt speciale overgangsprofielen. Ze worden gebruikt om de overgang van bijvoorbeeld laminaat naar vloerbedekking mooi te verbergen. Te koop bij de bouwmarkten. Hoe breed is de geul? Is dat een behoorlijk brede kan je misschien ook een (extra) plank van het laminaat gebruiken en er die in verlijmen.

Je kan ook een laag stukje muur laten staan, daar een mooi plankje of tegels op aanbrengen, dan kun je daar een plant of iets dergelijks opzetten. Visueel is de doorgang groter geworden zonder dat je de geul hoeft te dichten. (Je hebt trouwens een vergelijkbaar probleem bij je plafond, daar heb ik geen vergelijkbare oplossing voor)

Laminaat erin leggen. een paar puntjes daarbij: Heb je nog laminaat over? Kan je nog precies hetzelfde laminaat krijgen? Kan je uit een ander stuk van de kamer een paar stukken weghalen? (bijvoorbeeld onder een kast, waarvan je zeker weet dat ie blijft staan of vervangen wordt door een andere.) Is het kliklaminaat? Dat is het makkelijkst: een deel loshalen en opnieuw leggen. Is het verlijmd: Iets lastiger: De stukken waar de geul zit heel netjes eruit slopen. In het ontstane gat andere delen plaatsten. (dit is ook de manier om een deel in het midden van een vloer te vervangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100