Hoe vermoord je het snelst motten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Motten die in huis rondvliegen kunnen worden bestreden met vliegen- en wespendodende sprays. En anders heb je altijd je schoenen nog :-p

Goed mikken. En dan proberen te slaan. Liefst met een pijamabroek.

Pak een krant (of leen de mijne) en mep um dood.. Snel en effectief ;)

Pak een theedoek, maak deze helemaal nat, dan uitwringen, maak een 'bal' van de theedoek en dan de mot dooddrukken. Zo vang ik ook altijd muggen en dat werkt perfect!

Niks is beter als een echte, ouderwetse vlammenwerper. Let alleen wel op dat je niet te ver naast de motten gaat werpen, anders blijft er niks van je huis over.

nu ook maar een serieus antwoord. haal gewoon mottenpapier bij je drogist. waarschijnlijk zitten de motten in je kledingkast. dus daar mottenpapier neer leggen. en er zijn nog veel meer mottenbestrijders

Bronnen:
http://www.drogvanmourik.nl/pages/10715/MO...
https://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/brand/Roxasect

Leg cederhout in je kledingkast, dit voorkomt dat ze wollen kleding aanvreten, kan je bv bij Dille en Kamille kopen. Zorg dat je wollen kleding altijd wast voordat je ze in de kast legt ( soms draag je een trui en na luchten gaan ze de kast weer in, niet doen :-) )

Mijn kat is de beste motten-vanger die er is! Helemaal vermoord hij ze niet... Maar ver komen ze niet meer!

je hebt ook nog de elektrische vliegenmepper. als je op het knopje drukt gaat ie aan (wel ingedrukt houden), en dan hoef je ze alleen nog maar aan te raken en dan krijgen ze een fijne stroomstoot. vaak zijn ze dan al wat verzwakt en kan je ze verder doden met een normale vliegenmepper, krant, antwoordenboekje wiskunde uit de onderbouw (echt perfect!), etc.

Bronnen:
Ervaring

Voorkomen van motten Verstoor motten zoveel mogelijk door kleding regelmatig te dragen en textiel goed te onderhouden. Zuig tapijten met regelmaat, vooral op plekken waar het donker is. Lucht af en toe de kasten, hang de kleding niet te dicht op elkaar. Zuig ook af en toe in weinig gebruikte kasten en sop de kastbodem. Vuile kleding bevat voedingsstoffen voor motten. Vooral zweet-, urine- en vetvlekken oefenen een grote aantrekkingskracht uit op motten. Was en reinig kleding als u het voor langere tijd opbergt. Als u textiel voor langere tijd opbergt, verpak het dan in gesloten plastic zakken of koffers. Het kan ook schelen om kieren en spleten in opbergkasten dicht te maken. Oude vogelnesten op zolder of buiten zijn een bron van motten. Voorkom dat zij door een open raam of deur naar binnen komen. Doe er ’s nachts gordijnen voor of gebruik horren. Bestrijdingsmethoden Klop aangetaste kledingstukken buiten uit, hang ze in de zon, of was ze ten minste 30 minuten bij 60°C. Bij wollen artikelen is chemisch reinigen (stomen) aan te bevelen. Kleding die u niet kunt wassen, zoals vilten hoeden of boa’s, kunt u in de diepvries leggen, vier dagen bij -20°C, of twee weken bij -10°C. Maak de plek waar de aangetaste kleding hing goed schoon om eitjes te verwijderen. Behandel de kast eventueel met een spray tegen mieren- en kruipende insecten. Gebruik deze spray echter nooit op kleding. Huismiddeltjes Lavendel, kamfer en de etherische oliën uit cederhout zijn natuurlijke producten die insecten afstoten. Cederhoutblokjes zijn vaak geïmpregneerd met extra cederolie. Laat om vlekken te voorkomen het hout niet in direct contact komen met uw kleding. Motten vangt u met een kartonnen doosje waar een plukje onbehandelde wol, of ander lokmateriaal in is gelegd. Maak gaatjes van twee cm lang in het doosje, haal na een paar weken de val leeg en ververs de vulling. Geurballen Moderne mottenballen, geurballen genoemd, bevatten dichloorbenzeen. Deze stof is slecht afbreekbaar en kan bijdragen aan de concentratie vluchtige organische stoffen in huis. Blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot irritaties aan de slijmvliezen van de neus, keel en ogen. Plaats geurballen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Lever gebruikte geurballen in als Klein Chemisch Afval. Als dit niet helpt vraag je Dorus!

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100